

עשר ארוחות וחוויה
התבלבלתם משפע הארוחות של פסטיבל המטבח הישראלי? קבלו מדריך לארוחות הכי שוות במסעדות, אשר יפתחו בטעימות שמני זית זניים + ועוד חוויה בהרי יהודה
מאת גלי וולצקי
מעל 60 אירועים צפויים להתקיים בכל הארץ במסגרת פסטיבל המטבח הישראלי, ואנחנו יודעים שאתם מבולבלים. ובעיקר, רעבים.
אז ערכנו עבורכם מדריך ל-10 ארוחות קונספט מיוחדות שיצרו עבורנו טובי השפים. כל הארוחות יפתחו בטעימה של ארבעה זני שמן זית, שהותאמו לכל ארוחה בידי אשת האוכל הילה אלפרט, חוויה מיוחדת לאניני טעם:
- קלארו, תל אביב
השף רן שמואלי, מבכירי השפים בישראל, וחלוץ הFarm to Table הישראלי ביחד עם אשת הקולינריה הילה אלפרט מארחים ערב מקורי סביב הזהב הנוזלי של המטבח הישראלי: שמן הזית.
מנות מיוחדות של חומרי גלם מקומיים עטופים בזנים שונים של שמני זית – שהשני
SOLD OUT
- אלטער, רמת השרון
מסעדת השף החדשה של ענר בן רפאל פורמן, משק חקלאי יפהפה בלב הרחוב הראשי של רמת השרון – מתמקדת במטבח עונתי מקומי ומתבססת על תוצרת גינת המאכל של המסעדה. מאז פתיחה בקיץ האחרון – זכתה המסעדה לשבחי המבקרים והצלחה אדירה.
בסדרת ארוחות מיוחדת שיקיים (בימי שלישי של הפסטיבל) – בן רפאל יפשיט את חומרי הגלם מקישוטים המיותרים ויגיש אותם במלוא תפארתם: כל מנה מציגה חומר גלם אחד בשלל דרכי הכנה והתייחסויות.
התוצאה: פרשנות עדכנית וחכמה למטבח הישראלי העכשווי.
- ג׳ורג׳ וג׳ון, מלון דריסקו, יפו
הדייגים וסירותיהם עמוסות הסחורה בנמל, המסעדות הבולגריות הוותיקות שכמעט נעלמו מן הנוף, המאמות הערביות המבשלות בבתים וזכרה של מסעדת קרן המיתולוגית: העיר יפו עשירה ברפרנסים קולינריים מסעירים. את כל אלו ייקח שף תומר טל וישתמש בהם כאבני הבניין לארוחה בת שבע מנות שתיקח את הסועדים בין המושגים שמהם בנוי המטבח היפואי של פעם והמטבח היפואי של היום. ארוחה שהיא חגיגה של חומרי גלם עונתיים ומקומיים, מעדנים מיוחדים שאפשר למצוא רק ביפו וביטוי של אהבתו האישית לעיר שבה הוא פועל.
- אוזריה נקסט דור, שוק לוינסקי
שתי שפיות אדירות – לונא זרייק (ביסטרו לונא בנצרת) ואביבית פריאל אביחי (אוזריה) במפגש חד פעמי של דו שיח קולינרי. לונא מביאה את המטבח הנצרתי המסעיר ואת מנותיה האיקוניות, אביבית משיבה לה במנות הססגוניות והאהובות של אוזריה ובטעמי שוק לוינסקי. ביחד הן יוצרות ארוחת פינג פונג שבה בכל שלב מוגשות מנות משני העולמות זו לצד זו, ויוצרות ביחד דיאלוג מרתק של מסורות, ניחוחות וטעמים.
- פרינג׳, ירושלים (כשרה)
ענבים מחברון, סילאן מהערבה וגבינה של קדוש מצפת: שף ניר לוי בנה במיוחד עבור הפסטיבל תפריט מסע השואב את השראתו מהתוצרת הישראלית, מחומרי הגלם של מזרח העיר ומעשבי התיבול הגדלים באיזור הרי ירושלים. הארוחה כולה מבוססת על גבינות, דבש ותזקיקים מקומיים בנוסף לדגה המקומית המוגשת במסעדה.
- תמנע, תל אביב
בארוחת טעימות מיוחדת בת שמונה לרגל הפסטיבל, יציג ניר מסיקה ממסעדת תמנע החדשה והמדוברת את קיבוץ הגלויות המאפיין את המטבח הישראלי שלו, בשילוב השפעות הטעמים והמטבחים שאותם ספג בשנות עבודתו בניו יורק – מיפן, מקסיקו, צרפת ועד קוריאה.
- SOLD OUT
- צמח, ירושלים (צמחונית)
האחות הצעירה והצמחונית של קבוצת מחניודה מציגה ארוחה צמחונית אחרת. וכמו אחות קטנה אמיתית, היא לא פוחדת לעשות דברים שהאחות הגדולה לעולם לא תעז. אתם מוזמנים להצטרף לארוחת טעימות צמחונית מפתיעה וייחודית של השף אסף סרי שתתחיל בפרנבון מהביל עם ברולה חצילים, תמשיך בקובה שלא תאמינו שאין בה בשר ותסתיים בביס מתוק ובחליטת התה המפורסמת של המסעדה.
- בית קנדינוף, יפו
מרגע הכניסה לארמון של בית קנדינוף ביפו העתיקה נצלול לעולם שכולו אמנות והנאות חושים. נתחיל בסיור בחללים היפהפיים של המתחם שבהם מוצגים פרוייקטי הגמר של אמנים מבטיחים בוגרי שנקר, נלגום קוקטייל פתיחה ונשב לשולחן למשתה של מטבח יפואי הכולל מבחר מנות מחומרי גלם מקומיים וקוקטיילים מעוררים.
- ג׳קו סטריט, ירושלים (כשרה)
למהלך ערב אחד בלבד, יחזור תחזור מסעדת השף הירושלמית המצליחה לימיה הראשונים ברחוב השקמה: ארוחה בת 6 מנות שבה חוזר שף חגי חוג׳ה לתפריט המנות האיקוניות , ולאווירה השמחה של ג׳קו סטריט ׳המקורית׳ עם נגנים שינגנו מבחר יצירות משירי יהורם גאון ועד בלדות יווניות, ולחלום שמוביל אותו כבר תשע שנים בשבילי המטבח הירושלמי המקומי המושפע מהמטבח הכורדי, הערבי והיווני. והכל – על טהרת תוצרת השוק הסמוך.
- פאסטל, תל אביב
מגמת ה-Nose to Tail אשר שואפת לעשות שימוש בכל חלקי חומר הגלם איתו עובד השף, החלה כובשת את סצינת הקולינריה כחלק מאג׳נדת הקיימות. הטרנד החכם החל בעולם הבשר, עבר גם לעולם הירקות, וכעת שף בכר, מציג פיין דיינינג מפתיע העושה שימוש בכל חלקי הדגים ופירות הים. וזה יהיה מעולה!
- וחוויה לא רגילה לסיום – הבית של נורה, מושב מטע
אתם מוזמנים לצאת לטבע, למצוא את האוצרות הנסתרים בחורש של הרי יהודה, ללקט אותם ביחד עם כוהנת הליקוט נורה ולבשל מהם ארוח.
האירוע המיוחד יפתח בסיור ליקוט מודרך, ולאחר מכן תוזמנו לביתה של נורה למשתה שיפתח בקוקטייל וימשיך במנות צמחוניות – חלביות המבוססות על הצמחים שלוקטו בדרכי הכנה שונות – מבושלים, מיובשים ומותססים.
לפתיחת הארוחה תיערך טעימה מקצועית של שמני זית שאותה יעבירו חני אשכנזי מג'רוזלם אוליב אויל ועדו תמיר מפתורה, ובה יטעימו את שמן הזית הנדיר ׳מידנייט אויל׳ – המופק מזיתים מזנים שונים שנמסקו במטעי פתורה ונעצרו בחושך בבית הבד של חני.


