

המדריך הכמעט מלא לאירועי פסטיבל המטבח הישראלי בחסות אמריקן אקספרס
ארוחות קונספט במסעדות שף, סיורים וחוויות בשווקים ובמשקים חקלאיים, סופי שבוע קולינריים עם שפים ענקיים במלונות דן ואפילו פופ אפ של מסעדת כוכב מישלן ישראלי: קבלו את המדריך לכל האירועים המסעירים שאסור לפספס בפסטיבל המטבח הישראלי
מאת: גלי וולוצקי
אחרי חודשים ארוכים של עבודת הכנה, פסטיבל המטבח הישראלי בחסות אמריקן אקספרס יוצא סוף סוף לדרך, וזה הולך להיות טעים! חודש שמח, שמתעתד להפוך למסורת שנתית. מתחילים ב-11 בנובמבר, ומסיימים בחגיגת פרסי מצויינות למצטייני ומובילי המטבח.
עשרות שפים מכל רחבי הארץ לוקחים חלק בפסטיבל הקולינריה הארצי הגדול ביותר שהתקיים בארץ אי פעם. בין השאר, משתתפים בפסטיבל: חיים כהן, ארז קומרובסקי, רן שמואלי, עזרא קדם, שרון כהן, גל בן משה, רז רהב, שיראל ברגר, תומר טל, אביבית פריאל, לונא זרייק, ענר בן רפאל, יוסף זוזו חנא, ניר מסיקה, ד"ר מוזנה בשארה, אליאס מטר ועוד רבים וטובים.
אז מה יהיה לנו בפסטיבל? את תוכניית האירועים המלאה תוכלו למצוא כאן, ואל תשכחו להוריד את הטבת אמריקן אקספרס בסך 100 ש״ח לכל אירועי הדגל.
אז הנה חלק מהאירועים והחוויות שאסור לפספס:
פופ אפ פריזם מברלין
מסעדת כוכב מישלן של השף הישראלי גל בן משה
למשך 5 ערבים (11-15 נובמבר) יהפוך החלל האלגנטי של ׳רביבה-הקומה השניה׳ למסעדת פופ אפ של השף הפועל בברלין, ותגיש תפריט מוקפד של 16 מנות עטורות פרסים, מהמטבח הלבנטיני העילי היחודי שיצר: עם השפעות וחומרי גלם מסוריה, לבנון, ישראל, פלשתין – כשהוא בוחן את הטרואר וההשפעות התרבותיות של מדינות האזור על המטבח הישראלי ולהיפך.
את התפריט מעורר המחשבה, ילווה תפריט התאמת יין בן 6 כוסות של יקב רקאנטי, שחרט על דגלו ייננות אותנטית ורגישה המשקפת את אזור הגידול והאקלים הים תיכוני הסובב אותנו. יינות רקנאטי, אשר מוגשים בפריזם (שזכתה השנה בתואר ׳תפריט היין בכוסות הטוב בעולם׳) משתלבים במדויק עם התפריט של בן משה ויוצרים חיבור קולינרי איכותי בין היין לאוכל המוגש לצידו.
ארוחות קונספט במסעדות שף
עשרות שפים מרחבי הארץ נענו להזמנתנו להשתתף בפסטיבל ובנו תפריטים מסעירים ומרתקים העוסקים במטבח הישראלי מכל זווית טעימה אפשרית. כל הארוחות יתחילו בטעימת זני שמני זית ישראלים איכותיים, אשר אצרה עבורם אשת הקולינריה הילה אלפרט:
- שף חיים כהן | יפו תל אביב ֿ| 15.11 | ארוחת טעימות מיוחדת שחוגגת את הקריירה המפוארת שף השף הראשון של ישראל..
- שף ג׳ייק סייטוביץ | דלידה | 14-15.11 | מזמין למשתה ים תיכוני-אירפואי בשוק לוינסקי
- שפים שמי גולמב ואיתי קושמרו | בית קנדינוף | 15-16.11 | משתה יפואי ותערוכה של בוגרי שנקר
- שף ניר לוי | פרינג׳ *כשרה* (ירושלים) | 15-16.11| חגיגת יצרנים מקומיים מסעירים בכשרה החדשה החלבית של קבוצת טלביה
- השפיות אביבית פריאל (אוזריה) ולונא זרייק (לונא ביסטרו בנצרת) | אוזריה נקסט דור | 16.11 | דיאלוג קולינרי בין 2 ענקיות, בין נצרת לשוק לוינסקי
- שף ענר בן רפאל פורמן | אלטער | 16+23.11 | השף החכם שהולך להפשיט את חומרי הגלם מן האדמה שלו
- שף יוסף זוזו חנא | מגדלנה (טבריה) | 18.11 | חגיגה גלילית שמחה מכפר ראמה ועד הכנרת
- שף ניר מסיקה | תמנע | 14+21.11| 8 מנות שהן קיבוץ הגלויות המאפיין את המטבח הישראל ואת עבודתו בעולם.
- שף שרון כהן | שבת דגים בג׳נגו | 19-20.11 | בראנץ׳ סופש שמח עם תפריט שחוזר לשורשרים של השף – מפרס ועד ירושלים
- שף קובי בכר | פאסטל |21.11| סעודה חגיגית על טהרת הדגה המקומית במסעדה הכי יפה בישראל
- שף אסף סרי | צמח (ירושלים) | 22.11 | האחות הקטנה והצמחונית של מחניודה מכינה לכם חוויה מפתיעה
- שף תומר טל | ג׳ורג׳ וג׳ון | 24.11| ארוחה שהיא סיפורה הקולינרי המרתק של יפו.
- שף זכאי חוג׳ה | ג׳קו סטריט *כשרה* (ירושלים) | 24.11 | הירושלמית השמחה בארוחה מיוחדת שחוזרת להתחלה
- שף רן שמואלי יארח לערב מיוחד את הילה אלפרט | קלארו למטה | 24.11 | ארוחת אינטימית עטופה בסיפורים ושמני זית ישראלים
להזמנת מקומות בארוחות – כל כיסא ספור – הכנסו לכאן
חוויות ומפגשים יוצאי דופן
הראשים הקולינריים היצירתיים ביותר בארץ יארחו אתכם גם לשלל חוויות מיוחדות שנבנו במיוחד עבור הפסטיבל:
- פיקניק בחווה האורגנית למשמרת עם השפית שיראל ברגר | השפית המעוטרת ממסעדת opa תגיע לבוקר אחד לחוות הירקות האורגנית למשמרת לסיור בחווה, בישול, שיחה ופיקניק
- השפים של קבוצת מחניודה אסף סרי ואורי נבון – יערכו סיור בשוק מחנה יהודה וסדנת בישול באקדמיה החדשה של הקבוצה.
- החדר הפרטי של מסעדת הבסטה ייפתח לצהריים אחד למסיבת תזקיקים ויארח שש מזקקות ישראליות תחת קורת גג אחת, לראשונה בארץ.
- שף ארז קומורובסקי יפתח את הבית במתת לחוויית אירוח ובישול אינטימית
- שף עזרא קדם יחגוג 30 שנה לארקדיה בסטודיו שלו בהרי ירושלים
- יין ישראלי מהמאה ה-19 ועד היום – אנשי היין אבירם כץ וגל זוהר יובילו בבית הספר ליין W טעימה מודרכת של יינות המייצגים תחנות באבולוציית היין הישראלי.
לחוויות ואירועים נוספים, הכנסו לכאן
סופי שבוע קולינריים ברשת מלונות דן
לכבוד הפסטיבל יתקיימו 3 סופ״שים קולינריים עם השפים הגדולים של המטבח הישראלי. סופי השבוע יכללו ארוחת ערב חגיגית ושלל סיורים וחוויות קולינריות מפתיעות נוספות.
- שף חיים כהן יתארח אצל השף רועי ענתבי בקינג דיוויד בירושלים | 18.11.
- שף רן שמואלי יתארח אצל השף גולן ישראלי בדן אכדיה | 24.11
- שף רז רהב יתארח אצל השף דניאל פוגל בדן קיסריה ריזורט | 4.12
- השף עובד אלפיה ממלון דן תל אביב יתחבר למיטב החקלאים והיצרנים ויפתח לראשונה את ארוחת הבוקר המצויינת של המלון לאורחים מבחוץ.
בנוסף, יתקיימו סדנאות מיוחדות בדן גורמה, בית הספר לבישול של רשת מלונות דן:
- הקוסם (אריאל רוזנטל) יערוך לראשונה סדנה להכנת החומוס האגדי שלו ויספר על ספרו עטור הפרסים הבינלאומיים חומוס.
- השפית ד״ר מוזנה בשארה תדגים ותספר על מיטב המנות של המטבח הערבי.
לפרטים נוספים על הסופ״שים הקולינריים והחוויות ברשת מלונות דן, הכנסו לכאן
סיורים קולינריים
במיוחד עבור ימי הפסטיבל נבנו סיורים מיוחדים ומעוררי השראה בכל רחבי הארץ.
- עג׳מי | הדס שמואלי תערוך סיור בין שלוש בשלניות יפואיות – מוסלמית, נוצריה ויהודיה – בשכונת עג׳מי ותספר על ההיסטוריה ועל ההווה של השכונה.
- עכו העתיקה | נורית פורן תערוך סיור קולינרי ברחובות הצדדיים של עכו העתיקה, בין מטבחי המסעדות לבתי הבשלניות.
- נצרת | עזיז באנה תסייר בין הבניינים העתיקים מהתקופה העות׳מאנית והדמויות המרכיבות את הקולינריה הנצרתית ותחשוף את הסודות הטעימים של נצרת.
- מזרח ירושלים | לילך רובין תערוך סיור מרתק בשכונת באב אל עמוד במזרח ירושלים, עם טעימה של שווארמה אלוהית, חומוס מיתולוגי וממתקים מלבנון.
- סודות השווקים של קישקה | איש הקולינריה ייקח אתכם לסיורים מיוחדים מאחורי הטעמים של לווינסקי, הכרמל ומחניודה
לעוד סיורים קולינריים הכנסו לכאן
אירועי המסיק
עונת המסיק המתרחש בזמן הפסטיבל תיחגג הן בטעימות שמני זית בארוחות במסעדות שף (לינק לכתבה) והן במבחר אירועים בבתי בד איכותים, בעלי תו איכות לשמן זית ישראלי מענף הזית:
- ביקור בבית הבד ראיף בכפר מע׳אר – שבת חגיגה של שמני זית, אוכל דרוזי ומופע דבקה.
- טעימה של שמני הזית החדשים של מסיק 2021 בבית הבד ארץ גשור.
- מפגש במרכז המבקרים של מסיק מגל, שיחה וטעימה של שמני זית ראשון המסיק.
לאירועים נוספים בבתי הבד הכנסו לכאן
ויש עוד המון. בואו לאכול איתנו תרבות קולינריה מסעירה!


